Zalmmoot met Hoegaarden Witbier

09/06/11 om 14:41 - Bijgewerkt om 14:41

Bij heel wat visgerechten past Hoegaarden Witbier.

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 1,2 kg verse Noorse zalm
  • 6 eierdooiers
  • 200 g boter
  • olijfolie
  • 100 g verse room
  • 1 dl Hoegaarden Witbier
  • zout, peper, cayennepeper
  • sap van Â1/2 citroen

Bereidingswijze

De zalmmoten grillen met olijfolie. Zodra ze gaar zijn, het vel verwijderen, de graten eruit halen en ze warm houden.

De saus:

Doe de eierdooiers samen met het bier in een kookpan met dikke bodem. Plaats dit op een zacht vuurtje.

Al roerend verwarmen tot de saus dikker wordt.

De vooraf gesmolten boter (*) geleidelijk toevoegen.

Vervolgens de geklopte room, de kruiden en het citroensap toevoegen.

Schik de zalmmoot op een bord en dien op met waterkers en aardappelen in de schil.

(*) Bereiding boter:

De boter op een zacht vuurtje laten smelten en laten opborrelen tot ze helder wordt.

Lees meer over:

Onze partners