Zalmbolletjes met Hollandse saus

  • Moeilijkheid

Voor 4 personen:

4 dunne sneetjes verse zalm

150 g grijze garnalen

1 staaf prei

2 wortelen

1 courgette

peper en zout

Voor de saus:

2 dl witte wijn

4 eierdooiers

25 g boter

een beetje citroen

Snij de prei in stukjes en blancheer die in gezouten water. Maak de wortelen en de courgette schoon, snijd ze in vier lucifers en blancheer die ook. Hak een deel van de wortelen en courgettes nog verder fijn en meng de groenten met de garnalen. Kruid met peper en weinig zout. Strijk 4 stukken zichtfolie in met boter en spreid er de zalmplakjes over uit. Kruid ze met peper en zout en verdeel er de garnaalvulling over. Vouw pakketjes en draai de zichtfolie goed dicht tot bolle pakjes. Laat de zalmbolletjes een paar uur stijven in de koelkast (of even in de diepvries). Verwijder de zichtfolie en zet de zalmbolletjes 20 minuten au bain marie in een oven op 180°C of stoom ze gaar. Klop intussen voor de saus de eierdooiers op met de witte wijn. Werk beetje bij beetje op met de boter en breng op smaak met peper en zout. Stoof de rest van de wortelen en de courgette aan in boter.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content