Zalmblokjes met zwarte radijs

09/06/11 om 16:08 - Bijgewerkt om 16:08

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 6 personen:

  • 300 g rauwe zalm
  • 5 el gegrilde sesamzaadjes
  • 3 el olijfolie
  • korianderblaadjes
  • sap van 1 citroen
  • peper uit de molen, zout

Bereidingswijze

Snij de zalm in dobbelstenen van 2 cm dik. Druk één kant van de zalm in de gegrilde sesamzaadjes. Was de zwarte radijs en snij in dunne repen met behulp van een mandoline of dunschiller.

Wikkel een reepje radijs rond het zalmblokje. Neem een blaadje koriander en prik alles vast met een tandenstoker. Bestrooi met peper uit de molen en wat zout. Dien de zalmblokjes op met een dressing van olijfolie en citroensap.

Bereidingstijd: 10 minuten

Lees meer over:

Onze partners