Zalmballetjes op een bedje van sla en komkommer

Voor 4:

Voor 4:

600 g zalm

2 el sesamzaad

1 kl kaneel

1 el sesamolie

1 el zoete chilisaus

3 el gehakt korianderblad

2 el gehakt muntblad

1 fijngesnipperde ui

1/2 gehakte groene chili

2 geplette teentjes knoflook

zout & peper

sojaolie

En verder:

1 potje zure room

sap van 1 citroen

1 komkommer

1/2 groene chili, fijngehakt

handvol verse munt

zout en peper

1 zak gewassen gemengde sla

scheutje aceto balsamico

olijfolie

Mix de zalm kort met de overige ingrediënten, behalve de sojaolie, tot een korrelige mengeling. Vorm met droge (met bloem ingewreven) handen kleine, geplette ballen. Bak ze in hete olie snel aan alle kanten bruin.

Verwijder de zaden uit een halve komkommer. Hak het vruchtvlees fijn en meng met de zure room, het citroensap, de groene peper, fijngehakte munt, zout en peper.

Haal ook de andere helft van de komkommer uit, snij het vruchtvlees in plakjes en meng met de sla, aceto balsamico, olijfolie, peper en zout. Serveer de sla met zalmballetjes en dressing.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content