Voor 4 personen:
Voor de zalmaspic:
700 gram zalmmoten
boter
een glas droge witte wijn
peper en zout
4 dl visfumet
3 blaadjes gelatine
Voor de waterkerscoulis:
100 gram fijngehakte waterkers
1 fijngehakte kleine ui
boter
1 eetlepel bloem
peper en zout
Voor de versiering:
champignonsalade
geraspte wortel
waterkerstopjes
Maak eerst de zalmapsic. Bak de zalmmoten enkele minuten in wat boter, tot ze dichtgeschroeid zijn. Voeg de witte wijn toe en kruid met peper en zout. Laat de zalm zachtjes gaarstoven, haal uit de pan en laat afkoelen. Haal het vlees van de graten en verdeel het in kleine stukjes. Warm de visfumet op en smelt er de geweekte blaadjes gelatine in. Verdeel de zalm over de kleine kommetjes en overgiet met de visfumet. Laat opstijven in de ijskast. Haal voor de coulis een derde van de waterkers door de centrifuge. Stoof de rest met de fijngehakte ui onder voortdurend roeren gaar in wat boter met de bloem. Bevochtig met een scheutje water en laat enkele minuten zachtjes sudderen. Mix de massa en giet door een fijne zeef. Voeg er het verse waterkerssap aan toe en kruid met peper en zout. Zet de aspic in het midden van de borden en geef er de coulis bij. Versier eventueel met champignonsalade, geraspte wortel en waterkersstopjes.
Bereidingstijd: 30 minuten + 3 uur.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier