Zalm met venkel, citroen en granaatappel

09/06/11 om 13:17 - Bijgewerkt om 13:17

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 400 g zalmfilet zonder huid en graten
  • 2 venkelknollen
  • 2 citroenen
  • 1 granaatappel
  • 6 geplette jeneverbessen
  • Â1/2 dl zachte olijfolie
  • enkele druppels pastis (facultatief)
  • zeezout
  • 12 blaadjes basilicum

Bereidingswijze

Pers de citroenen en meng het sap met geplette jeneverbessen en zeezout. Snij de zalm schuin in schijven. Zet de zalm in een kommetje met het gekruide citroensap enkele uren in de koelkast (koud koken). Snij de venkel in plakjes. Haal de granaatappels leeg.

Meng de marinade van de zalm met het vlees van de granaatappel en olijfolie. Schik de vis en de plakjes venkel op koude borden. Lepel de saus uit. Besprenkel het gerecht met enkele druppels pastis en versier met basilicumblaadjes.

Lees meer over:

Onze partners