Zalm met spinazie en pils

10/06/11 om 13:18 - Bijgewerkt om 13:18

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 1 fijngehakte ui
  • 1 fijngehakte teen knoflook
  • boter
  • 2 dl gevogeltebouillon
  • 2 dl visfumet
  • 2 dl pilsbier
  • 1 el balsamicoazijn
  • 2 dl room
  • olijfolie
  • 200 g ijskoude boter
  • 800 g zalmfilet met vel
  • 500 g jonge spinazie
  • bieslook, kervel

Bereidingswijze

Fruit de ui en look in boter. Voeg bouillon, fumet, bier en azijn toe, laat tot de helft inkoken. Voeg room toe, laat inkoken. Monteer met boter, kruid met peper en zout. Bak de vis in olie, kruid met peper en zout. Blancheer de spinazie, laat uitlekken. Schik de spinazie op de borden, daarop zalm, ernaast saus. Werk af met bieslook en kervel.

Lees meer over:

Onze partners