Zalm met gekonfijte gember

  • Moeilijkheid

Voor 4 personen:

450 g zalmfilet zonder vel of graten, in 4 gelijke porties

1 kl zout

Â1/2 kl gemalen witte peper

2 el fijngehakte gekonfijte gember

1,5 el fijngehakte knoflook

1,5 el rijstwijn uit Shaoxing of droge sherry

1 el heldere sojasaus

3 el fijngehakte kleine witte uitjes

1,5 el arachideolie

Meng in een kommetje gember en knoflook. Bestrooi de zalmfilets met peper en zout. Leg ze in een diepe ovenschaal en bedek met het mengsel. Besprenkel met de rijstwijn (of sherry) en de sojasaus. Maak een stoompan klaar of leg een rooster in een wok of kookpan en giet er 5 cm water in. Breng op hevig vuur aan de kook. Plaats de schaal met de vis in de stoompan of op de rooster. Dek af en laat op zacht vuur 8 tot 10 minuten stomen, afhankelijk van de dikte van de filets. Hou de hoeveelheid water in de stoompan op peil. Bestrooi de bovenkant van de filets met de ui en met koriander. Verwarm een wok (of grote bakpan) op groot vuur, giet er de olie in. Giet over de vis wanneer de olie begint te roken. Dien meteen op.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content