Zalm met bonte sesamzaadjes

Voor 2 personen:

Voor 2 personen:

2 zalmfilets zonder vel (180 tot 200 gram)

30 gram zwarte sesamzaadjes

30 gram goudbruine sesamzaadjes

30 gram witte sesamzaadjes

200 gram verse of diepgevroren tuinbonen

200 gram peultjes

sesamolie

2 eetlepels balsamico-azijn

zout en peper

Was de peultjes en verwijder de steeltjes. Kook ze 8 minuten in zout water en laat uitlekken. Kook de tuinbonen 10 minuten in zout water, laat ze eveneens uitlekken en verwijder de dikke velletjes. Houd de groenten warm.

Meng de drie kleuren sesamzaadjes, strijk de zalmfilets in met sesamolie en haal ze aan beide zijden door de zaadjes. Verhit sesamolie in een bakpan en bak de zalm op een hoog vuur één tot twee minuten aan elke kant.

Breng de bonen en de peultjes op smaak met nog wat sesamolie en balsamico-azijn, zout en peper. Schik de zalmfilets op de groenten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content