Zachtgekookt ei met saus van zwarte truffel

09/06/11 om 15:08 - Bijgewerkt om 15:08

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 2 sneetjes boerenbrood van ca. 1 cm dik
  • 1 doosje voorgekookte wintertruffel van 50 g
  • 60 à 70 ongezouten boter
  • versgemalen zwarte peper
  • zeezout
  • 8 verse hoeve-eieren

Bereidingswijze

Toast de sneetjes brood in de oven en snijd ze nadien in soldaatjes. Pureer de truffels met hun sap in een cutter en doe de puree in een pan. Roer er langzaam de boter onder en kruid met versgemalen zwarte peper en zeezout. Houd warm au-bain-marie. Breng in een grote pan water aan de kook. Kook er de eieren in gedurende juist 4 minuten. Serveer onmiddellijk, in eierdopjes, en geef er de soldaatjes en de truffelsaus apart bij.

Lees meer over:

Onze partners