Zacht broodje van Pink Lady met een saus van rode vruchten met gember

  • Moeilijkheid

Voor 2 personen, klaar te maken in een hartvormige bakvorm:

2 appelen Pink Lady

2 eieren

100 g poedersuiker

50 g bloem

De saus: 500 g diepgevroren rode vruchten, 1/2 koffielepel gember in poeder, 3 soeplepels rietsuikerstroop.

Scheid het eiwit en de dooiers. Klop het wit tot een stevige sneeuw en voeg voorzichtig de dooiers toe. Voeg beetje bij beetje de suiker toe.

Werk af met het heel voorzichtig toevoegen van de bloem.

Schil de Pink Lady en snij ze in blokjes. Meng ze onder het deeg. Boter uw vorm in en giet er het deeg in.

Plaats gedurende 15 minuten in een warme oven (thermostaat 76-7) en controleer met een mespunt of het gebak gaar is.

Laat indien nodig nog enkele minuten bakken.

Intussen giet u alle rode vruchten in een pot, samen met de stroop en de gember.Laat gedurende 10 minuten op een zacht vuurtje stoven. Mixen en zeven. Opzij zetten.

Wanneer de taart gebakken is, dient u hem op met de saus.

Mat dank aan restaurant Chodoreille te Lunel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content