Yahni van aardappelen met gerookte haring (nymfeo)

09/06/11 om 18:15 - Bijgewerkt om 18:15

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 tot 6 personen:

  • 1 kg vaste aardappelen
  • 1 gehakte ui
  • 2 in blokjes gesneden tomaten
  • 2 soeplepels gezouten kappertjes
  • 1 gerookte haring
  • een handvol gehakte platte peterselie
  • 1 dl olijfolie
  • zwarte peper

Bereidingswijze

De ui en de in blokjes gesneden aardappelen 7 tot 8 minuten op een zacht vuurtje laten slinken in olijfolie. Tomaten en kappertjes (eventueel lichtjes ontzout in lauw water) toevoegen. Zachtjes stoven met het deksel op de pan. Peper toevoegen, geen zout. De haring boven een vlam houden tot zijn vel barst. Dan de filets eraf halen. De filets 10 minuten voor het einde van de kooktijd mee in de pan leggen, zodat de bereiding van zijn smaak wordt doordrongen. Een uur laten rusten in de kookpan. Lauw of koud opdienen.

Onze partners