Wraps met pittige ananasvulling

  • Moeilijkheid

Voor 4 personen:

4 wraps (kant-en-klaar of zelfgemaakt volgens het recept hieronder):

150 g tarwebloem

1 tl zout

2 el tarwekiemolie

Voor de vulling:

1/2 ananas vers of in blik

4 zongedroogde tomaten

8 groene ontpitte olijven

1 bol mozzarella (125 g)

1/2 tl wasabi (=groene Japanse mierikswortel)

2 el tarwekiemolie

1 el ciderazijn

Zout, gemalen zwarte peper

Suiker

2 takjes munt

Voor het deeg: zeef de bloem in een kom. Voeg wat zout, de olie en 5 tot 6 eetlepels water toe en roer tot het deeg soepel wordt. Kneed het deeg goed, bedek het en laat het 30 minuten rusten. Verdeel het deeg in vier porties en rol elke portie tot een fijne wrap met een diameter van ongeveer 26 cm.

Verwarm een braadpan met antiaanbaklaag en bak de wraps (zelfgemaakt of kant-en-klaar) ongeveer 20 seconden aan elke kant. Dien onmiddellijk op of wikkel ze in aluminiumfolie en houd ze warm in de oven op 150Ā°C.

Voor de vulling: verwijder het groene lof en het onderste deel van de ananas. Leg de ananas op een werkblad en snijd de dikke schil er helemaal af. Verwijder de kern en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de zongedroogde tomaten en de olijven in fijne reepjes. Dep de mozzarella droog en snijd hem in kleine blokjes.

Voor een pittige dressing: meng de wasabi met tarwekiemolie, ciderazijn, zout, peper en suiker en besprenkel de ingrediƫnten ermee. Spoel de munt en voeg enkele blaadjes toe aan de vulling.

Verdeel de vulling gelijkmatig over de wraps en rol ze op zoals een opgerolde cake. Snijd ze in schuine plakjes met een scherp getand mes en schik op een bord.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content