Wortelstoemp met worst

© Getty

Wortelstoemp met worst vindt toch iedereen lekker? Een klassiek topgerecht voor jong en oud.

Voor 4 personen
  • 1,5 kg wortelen
  • zout
  • boter
  • 1 fijngesnipperde ui
  • 2,5 kg aardappelen
  • 2,5 dl melk
  • peper
  • nootmuskaat
  • 4 braadworsten
Bereiding
  1. Schil de wortelen met een dunschiller en snijd ze in plakjes. Kook deze gaar in lichtgezouten kokend water. Giet af en laat uitlekken. Stoof nadien smeuïg in boter met de ui.
  2. Maak aardappelpuree met de aardappelen, melk, een klont boter, peper, zout en nootmuskaat. Voeg de wortelen toe en meng onder elkaar.
  3. Bak de braadworsten in boter. Serveer de wortelstoemp met de worst en bakjus.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content