Wortelsorbet met gember en sinaasappel

© Getty
Voor 4 personen
  • 100 g suiker
  • 5 cm gember
  • 2,5 dl wortelsap
  • 2,5 dl vers sinaasappelsap
  • 4 el tarwesiroop
Voor de tempura
  • 1 ei
  • 1,25 dl ijskoud water
  • 125 g bloem
  • 1 tl suiker
  • 8 lychees (uit blik)
  • 4 schijven ananas
  • 4 schijven mango
  • 4 physalis (lampionvruchten)
  • plantaardige olie, om te frituren
Bereiding
  1. Doe de suiker in een pan met 1,25 dl water. Rasp de gember en voeg deze toe aan de pan. Breng aan de kook en roer tot de suiker is opgelost. Laat 5 minuten trekken. Zeef de gembersiroop en het sinaasappelsap. Meng beide met het wortelsap en voeg de tarwesiroop toe.
  2. Laat het mengsel afkoelen in de koelkast en draai het dan 25 minuten in een sorbetiĆØre. Zet de sorbet in de diepvries om verder op te stijven.
  3. Meng de eerste vier ingrediƫnten voor het tempurabeslag. Laat de lychees uitlekken en dep ze droog, verwijder de harde kern uit de ananasschijven en halveer ze. Verwijder de schil van de mango. Dompel de vruchten in het beslag en frituur ze in hete olie.
  4. Laat de beignets uitlekken op keukenpapier en dien ze op met de wortelsorbet.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content