Wortelslaatje met makreel en azijnkaramel, salsa van rode biet en rode ui

09/06/11 om 10:08 - Bijgewerkt om 10:08

Geef je waardering

Wortelslaatje met makreel en azijnkaramel, salsa van rode biet en rode ui

Ingrediënten

Voor 4:

  • 100 g suiker
  • 1 dl wittewijnazijn
  • 200 g geraspte wortelen
  • 1 stengel citroengras
  • 2 el sinaasappelsap
  • 5 el olijfolie
  • 2 el fijngehakte koriander
  • 75 g rode biet
  • 1/2 rode ui
  • 8 makreel- of sardinefilets
  • korianderblaadjes, voor de afwerking
  • peper en zout

Bereidingswijze

Doe de suiker in een stevige pan en laat karameliseren op een matig vuur. Voeg de azijn toe en laat op een laag vuur pruttelen tot de karamel is opgelost en de siroop een beetje is ingekookt.

Doe de wortelen in een kom. Hak het citroengras fijn en meng met het sinaasappelsap en 4 eetlepels olijfolie. Kruid met zout, een scheutje wijnazijn en voeg 1 theelepel siroop toe. Meng de helft van de dressing met de wortelen en koriander. Maak met de siroop strepen op de borden en schik er de wortelen op.

Snij de rode biet in kleine blokjes en meng met de fijngehakte rode ui en de rest van de dressing. Lepel rondom de wortelen. Bak de makreel- of sardinefilets op het vel gaar. Schik de vis op de wortelen en werk indien gewenst af met enkele blaadjes koriander.

Lees meer over:

Onze partners