Wortelsalade met sinaasappel, avocado en reblochon

© Getty
Voor 4 personen
  • 3 sinaasappels
  • 4 tl olijfolie
  • 4 grote wortelen
  • 1 avocado
  • sap van 1/2 citroen
  • 125 g reblochon
  • 2 takjes basilicum
  • peper van de molen en zout
Bereiding
  1. Pers 1 sinaasappel, giet het sap in een kom en meng met de olijfolie, peper en zout. Verwijder de schil van de overige sinaasappels tot op het vruchtvlees en snij de partjes vantussen de vliezen; vang hierbij het sap op.
  2. Schil en rasp de wortelen grof. Doe in een slakom en voeg ook de sinaasappelpartjes toe. Giet er de vinaigrette over, meng en zet koel weg.
  3. Snij de avocado in tweeƫn, verwijder de pit en schil, en snij het vruchtvlees in plakjes. Sprenkel er het citroensap over en zet opzij.
  4. Verwijder de korst van de reblochon en snij de kaas in blokjes. Haal de blaadjes van de takjes basilicum en snij ze fijn. Haal de wortelsalade 15 min. voor het serveren uit de koelkast en voeg de avocado, reblochon en basilicum toe. Schep voorzichtig om en serveer.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content