Wortelcake met gember en mascarponeroom met amaretto

09/06/11 om 09:12 - Bijgewerkt om 09:12

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 12 personen:

  • 200 g bloem
  • 1 koffielepel bakpoeder
  • 2 koffielepels gemberpoeder
  • 1 koffielepel vierkruidenpoeder
  • 1/2 koffielepel zout
  • 200 g suiker
  • 3 eieren
  • 2 dl olijfolie
  • 2 el gembersiroop
  • 350 g geraspte wortelen
  • 150 g amandelpoeder
  • 2 el gekonfijte gember
  • 25 g amandelschilfers

Voor de mascarpone:

  • 250 g mascarpone
  • 100 g Griekse yoghurt
  • 3 el amaretto
  • 1 el poedersuiker

Bereidingswijze

Verwarm de over voor op 180°C/gasstand 4. Beboter een bakvorm van 22 cm en bekleed hem met bakpapier. Zeef de bloem met het bakpoeder, de specerijen en het zout. Klop de eieren schuimig met de suiker en gembersiroop. Voeg tijdens het kloppen de olijfolie in een dun straaltje toe. Schep dit mengsel door de bloem en roer er dan de wortelen, amandelen en fijngehakte gember door. Giet het beslag in de bakvorm en strooi er de amandelschilfers over. Bak de cake 1,5 uur in de oven. Laat hem afkoelen in de vorm. Roer alle ingrediënten voor de mascarponeroom door elkaar. Geef een lepel mascarponeroom bij elke portie.

Bereidingstijd: 120 minuten.

Onze partners