Wortelcake met gember en mascarponeroom met amaretto

Ondersteunend beeld dat geen deel uitmaakt van dit recept. © iStock
  • Moeilijkheid

Een wortelcake heeft een heel typische lekkere smaak. Deze is heerlijk kruidig en luchtig en eenvoudig te bereiden. Serveer de cake met een frisse toets mascarponeroom

Voor 12 personen

200 g bloem

1 koffielepel bakpoeder

2 koffielepels gemberpoeder

1 koffielepel vierkruidenpoeder

1/2 koffielepel zout

200 g suiker

3 eieren

2 dl olijfolie

2 el gembersiroop

350 g geraspte wortelen

150 g amandelpoeder

2 el gekonfijte gember

25 g amandelschilfers

Voor de mascarpone:

250 g mascarpone

100 g Griekse yoghurt

3 el amaretto

1 el poedersuiker

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180 °C/gasstand 4. Beboter een bakvorm van 22 cm en bekleed hem met bakpapier.

2. Zeef de bloem met het bakpoeder, de specerijen en het zout. Klop de eieren schuimig met de suiker en gembersiroop. Voeg tijdens het kloppen de olijfolie in een dun straaltje toe. Schep dit mengsel door de bloem en roer er dan de wortelen, amandelen en fijngehakte gember door. Giet het beslag in de bakvorm en strooi er de amandelschilfers over.

3. Bak de cake 90 minuten in de oven. Laat hem afkoelen in de vorm.

4. Roer alle ingrediënten voor de mascarponeroom door elkaar. Geef een lepel mascarponeroom bij elke portie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content