wortel- en sinaasappelsoep

14/06/11 om 08:33 - Bijgewerkt om 08:32

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 500 g wortelen
  • 30 g boter
  • 1,25 dl sinaasappelsap
  • 1 Ã 1,25 l groentebouillon
  • 1 ui grofgehakt
  • 3 Ã 4 takjes verse tijm
  • peper en zout

Afwerking:

  • zure room
  • verse koriander
  • nootmuskaat

Bereidingswijze

Stoof de ui in boter, voeg de wortelen toe. Doe er de bouillon bij en kruid met tijm, peper en zout. Breng alles aan de kook en laat op zacht vuur 20 minuten koken. Giet het sinaasappelsap erbij en mix de soep. Serveer kokendheet en werk af met een weinig zure room, geraspte nootmuskaat en blaadjes verse koriander.

Onze partners