Worsten met gebakken spinazie met room en gekonfijte knoflook

07/09/17 om 13:34 - Bijgewerkt om 13:34

Worsten met gebakken spinazie met room en gekonfijte knoflook

Worsten met gebakken spinazie met room en gekonfijte knoflook © Kris Vlegels

Geef je waardering

Bereidingswijze

Voor 4:

10 knoflooktenen

2 dl olijfolie

1 kg spinazie

boter

2 dl room

peper en zout

versgeraspte nootmuskaat

gebakken worsten

aardappelpuree of frieten

Maak eerst de gekonfijte knoflook: maak de knoflooktenen schoon, doe ze in een kleine pan met de olijfolie. Warm zacht op, maar laat niet koken. Laat 40 min. zacht pruttelen, zodat de knoflook konfijt maar niet plat kookt. Laat uitlekken en zet apart.

Maak de spinazie schoon. Smelt boter, voeg de spinazie toe en bak op zacht vuur gaar. Voeg de room toe en kruid met peper, zout en nootmuskaat. Voeg pas op het einde de look toe, schep om.

Serveer met gebakken worsten en aardappelpuree of frieten.

Onze partners