Worst van kippenwit met wijngaardslakken en puree van broccoli

10/06/11 om 12:49 - Bijgewerkt om 12:49

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 4 kipfilets
  • 1 l sterke kippenbouillon
  • 1 dl room
  • 12 wijngaardslakken
  • 1 teentje look
  • 1 koffielepel gehakte peterselie
  • 12 bieslooksprietjes
  • 8 eetlepels puree van broccoli
  • 4 eetlepels room
  • peper
  • zout
  • boter om te bakken

facultatief: enkele gefrituurde velletjes van tomaat

Bereidingswijze

Sla de kipfilets plat. Voeg kruiden toe. Leg elke filet op een beboterd stuk aluminiumfolie en rol de filet erin op. Draai de uiteinden goed dicht. Breng de kippenbouillon aan de kook. Leg de rolletjes erin en houd de bouillon tot tegen het kookpunt. Laat de rolletjes ongeveer 15 minuten pocheren.

Laat 1 dl kookvocht voor de helft inkoken met 1 dl room. Snijd het teentje look fijn en warm op in een klontje boter. Voeg de wijngaardslakken toe en laat kort meebakken. Bestrooi met wat gehakte peterselie. Warm de puree van broccoli op met de room en breng op smaak

Snijd de worst in stukken en schik op een bord. Leg op elk stuk een lepel broccolipuree. Versier met een gefrituurd velletje tomaat. Werk af met een paar wijngaardslakken.

Recept: Peter Goossens, Hof van Cleve

Onze partners