Worst van hinde met appelcompote

10/06/11 om 11:19 - Bijgewerkt om 11:19

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier :

  • 750 g ragoÃ"tvlees van hinde (nek, schouders)
  • 500 g nekspek van varken
  • 300 g geschilde appels
  • 100 g broodkruim geweekt in 1/4 l melk
  • 1 l wildbouillon
  • 20 g zout
  • 6 g peper
  • 3 eieren
  • 1 snuifje kaneel
  • darm om worsten te maken

Bereidingswijze

De helft van de bouillon sterk inkoken (tot een glacé). De appels in schijfjes snijden en met een snuifje kaneel tot compote stoven. 250 g vlees van hinde en 250 g spek met de machine of het mes grof hakken. 500 g vlees van hinde met 250 g spek fijn hakken. Tijdens het hakken gedeeltes van het broodkruim, vleesglacé, zout, peper en eieren toevoegen. Het grove en het fijne gehakt goed mengen en in de koelkast laten rusten. De worstdarmen met het mengsel vullen en afbinden, zodat er worstjes van de gewenste lengte ontstaan. De worstjes 30 minuten pocheren (zonder te laten koken) in een gekruide bouillon. De worstjes laten afkoelen in het pocheervocht, opwarmen in een braadpan en met braadjus en appelcompote opdienen.

Lees meer over:

Onze partners