Worst en appel met stamppot van aardappel en rodekool

02/11/11 om 18:06 - Bijgewerkt om 18:06

Geef je waardering

Worst en appel met stamppot van aardappel en rodekool

Ingrediënten

Voor 4:
1 rodekool
3 appels
100 g boter
1 el suiker
1/8 l rode wijn
1/8 l rode wijnazijn
1 ui
4 kruidnagels
1 laurierblad
1/2 kaneelstok
500 g aardappelen
2 el citroensap
4 worsten
1 dl warme melk
peper, zout, nootmuskaat

Bereidingswijze

Was rodekool, snij doormidden, verwijder harde stukken. Rasp in stroken. Schil een appel, snij (zonder klokhuis) in blokjes. Laat 50 g boter smelten in een grote pan. Voeg de blokjes appel toe, bestrooi met suiker, bak licht. Voeg de kool toe en laat lichtjes stoven. Voeg wijnazijn en wijn toe. Besteek de ui met kruidnagel, voeg met laurier en kaneelstok toe. Dek af, laat 40 min. sudderen. Kook intussen de aardappelen gaar.

Schil de appels, snij (zonder klokhuis) in plakjes. Besprenkel met citroensap en bak goudbruin met wat boter. Bak worsten goed. Giet aardappels af doe warme melk en 50 g boter toe. Haal ui, kaneelstok en laurierblad uit de kool. Voeg de kool toe aan de aardappelen. Stamp, kruid bij met zout, peper en nootmuskaat. Verdeel over warme borden, versier met schijfjes appel. Voeg de versneden worst toe.

Lees meer over:

Onze partners