Voor 4:
65 g varkensgehakt
85 g fijngehakte scampi’s
mespunt suiker
mespunt korianderpoeder
1 el sojasaus
Â1/2 el sesamolie
peper en zout
1 eierdooier
1 el grofgehakte verse korianderblaadjes
1,5 l gevogeltebouillon
een handvol spinazie
8 champignons
Voor de wontons:
120 g bloem
1 mespunt bakpoeder
1 ei
1 mespunt zout
1 losgeklopte eierdooier
Meng gehakt, scampi’s, suiker, korianderpoeder, sojasaus, sesamolie, peper en zout en zet 1 uur koud weg. Meng er dan de eierdooier en de korianderblaadjes door.
Kneed bloem, bakpoeder, ei en een mespunt zout tot een elastisch deeg. Verpak in een vochtige keukenhanddoek en laat 30 minuten rusten in de ijskast. Verdeel het deeg in tweeÔn, rol beide helften uit tot een dunne lap. Snij de lappen in rechthoeken van 9 bij 5 cm. Bestrijk de randen met eierdooier, verdeel het gehakt in het midden.
Rol de rechthoekjes op en plooi de randen naar buiten, min of meer zoals bij cannelloni. Kook de bouillon, doe er de wontons in en laat 8 minuten koken. Snij de spinazie in repen en de champignons in plakken. Voeg 2 minuten voor het einde toe aan de bouillon.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier