Wonton-matjes met vruchten

09/06/11 om 14:20 - Bijgewerkt om 14:20

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier:

  • 100 g wontonvellen (vierkantjes van 8 cm, 3 per persoon, diepgevroren te koop bij de Chinees)
  • bloem om te bestuiven
  • 700 g frambozen
  • 60 g amandelen, geroosterd en gemalen
  • 30 g poedersuiker

Om te frituren:

  • 4 dl maïsolie

Bereidingswijze

Verhit de olie in een grote koekenpan tot 150° C. en bak een voor een de velletjes wonton-deeg tot ze goudgeel en uitgezet zijn. Laat de velletjes op keukenpapier uitlekken. Schik 4 velletjes als basis op een grote schotel en schep daar de helft van de frambozen in een laag overheen. Leg daarop een tweede laag van 4 velletjes en daarop de rest van de frambozen. Dek af met de laatste velletjes en bestrooi alles met een mengeling van amandelen en suiker.

Lees meer over:

Onze partners