Wodkazalm met rode biet en mierikswortel

  • Moeilijkheid

Voor 20 hapjes:

100 g rode biet

1 el zeezout

1 tl suiker

1/2 dl wodka

1 el fijngehakte dragon

250 g zalmfilet zonder vel

Voor het mierikswortelschuim:

1/2 dl melk

50 g koude aardappelpuree

1 el mierikswortelsaus

1 dl room

1 eiwit

zout

Voor het slaatje:

1 Granny Smith-appel

1 venkelknol

sap van 1/2 citroen

1 el fijngehakte dragon

zout en witte peper

Rasp de biet en meng met alle overige ingrediënten, behalve de zalm. Leg de zalm in het mengsel. Wrijf de zalm goed in en laat 24 uur marineren in de koelkast. Verhit de melk in een pannetje en roer er de puree en mierikswortel door. Klop de room halfstijf en roer door de puree. Sla het eiwit stijf en spatel door het schuim. Kruid met zout en zet enkele uren koud weg. Snij de appel en venkel in dunne reepjes en besprenkel met het citroensap. Voeg de dragon toe en kruid met zout en peper. Haal de zalm uit de marinade en spoel hem onder de koude kraan. Dep de vis droog en snij in kleine blokjes. Verdeel de appel-venkelsla over kleine glazen, verdeel er de zalm over en werk af met het mierikswortelschuim.

Kooktijd: 40 minuten, plus enkele uren marineren

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content