Wittekool met spek, gedroogde tomaat en aardappelpuree

08/06/11 om 18:11 - Bijgewerkt om 18:11

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 1/3 wittekool
  • boter
  • 4 dikke sneden vers spek
  • ongeveer 6 zongedroogde tomaten (eventueel op olijfolie)
  • witte peper en zout

Bereidingswijze

Snijd de wittekool in repen van ongeveer 5 mm breed. Smelt boter op een zacht vuur en doe er de kool bij. Roer om en voeg na 2 min. een scheut water toe. Dek af en laat de kool op een zacht vuur langzaam gaarstoven. Voeg eventueel nog wat boter en water toe. Kruid met peper en zout.

Snij het spek in repen, bak krokant in boter en kruid met peper en zout. Snij de tomaten in repen. Verdeel de kool met het spek en de tomaat over de borden.

Geef er smeuïge aardappelpuree bij indien geserveerd als hoofdgerecht..

Onze partners