Witte pizza met peer en gorgonzola

09/06/11 om 16:46 - Bijgewerkt om 16:46

Geef je waardering

Witte pizza met peer en gorgonzola

Ingrediënten

Voor 4:

  • olijfolie van goede kwaliteit
  • 500 g bloem
  • 25 g gist
  • snuifje zout
  • 2 dikke doyennéperen
  • 2 el rietsuiker
  • 400 g gorgonzola
  • raketsla

Bereidingswijze

Doe de bloem in een kom en maak in het midden een kuiltje. Verbrokkel de gist in een kopje, doe er een beetje lauw water bij en roer glad. Doe de gist in het kuiltje en laat enkele minuten rusten. Voeg 1/4 liter lauw water en een snuifje zout toe en kneed tot een glad deeg. Laat 1/2 uur rijzen op kamertemperatuur.

Snij de peren in schijfjes, bestrooi met rietsuiker en laat 1/2 uur rusten. Rol het deeg uit en leg op een met olie ingesmeerde bakplaat. Prik er enkele keren in met een vork. Smeer in met goede olijfolie. Schik er de schijfjes peer en stukjes gorgonzola op en besprenkel met wat olijfolie.

Bak 12 minuten in een voorverwarmde oven op 230°C. Versier voor het opdienen met raketsla.

Lees meer over:

Onze partners