Witte kool, Nieuwpoortse garnalen, eierdooier

28/10/11 om 18:36 - Bijgewerkt om 18:36

Het verrassingsrecept van Olly Ceulenaere.

Geef je waardering

Witte kool, Nieuwpoortse garnalen, eierdooier

Ingrediënten

Voor 4:

  • 1 witte kool
  • 500 g ongepelde grijze garnalen
  • 4 eieren
  • 1 bosje waterkers
  • zout, tijm, laurier
  • geplette look
  • venkelbloem
  • sjalot
  • jeneverbes
  • peperbollen
  • selderzaad
  • peterseliestengels
  • melk
  • guargom

Bereidingswijze

Gaar de witte kool 2 uur in de oven op 250°C. Laat afkoelen en pel. Verdeel in porties, brand met de koksbrander, kruid en wrijf lichtjes in met olie.

Pel de garnalen. Stoof de garnaalkoppen met de aangegeven aromaten. Blus de warmte in de pan met melk en laat de kruiden 15 minuten trekken. Bind het gezeefde vocht lichtjes met guargom en kruid met peper en zout.

Breek de eieren en scheid de dooiers. Leg de dooiers in warme borden, versier met waterkers en overgiet met kokendhete aromatische garnalenjus.

Voeg de kool en de garnalen toe.

Lees meer over:

Onze partners