Witte kool, Nieuwpoortse garnalen, eierdooier

2464197

Het verrassingsrecept van Olly Ceulenaere.

Het verrassingsrecept van Olly Ceulenaere.

Witte kool, Nieuwpoortse garnalen, eierdooier

Voor 4:

1 witte kool

500 g ongepelde grijze garnalen

4 eieren

1 bosje waterkers

zout, tijm, laurier

geplette look

venkelbloem

sjalot

jeneverbes

peperbollen

selderzaad

peterseliestengels

melk

guargom

Gaar de witte kool 2 uur in de oven op 250°C. Laat afkoelen en pel. Verdeel in porties, brand met de koksbrander, kruid en wrijf lichtjes in met olie.

Pel de garnalen. Stoof de garnaalkoppen met de aangegeven aromaten. Blus de warmte in de pan met melk en laat de kruiden 15 minuten trekken. Bind het gezeefde vocht lichtjes met guargom en kruid met peper en zout.

Breek de eieren en scheid de dooiers. Leg de dooiers in warme borden, versier met waterkers en overgiet met kokendhete aromatische garnalenjus.

Voeg de kool en de garnalen toe.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content