Witte en rode gazpacho met lenterolletjes

Voor 4 personen
Rode gazpacho
  • 8 rijpe tomaten in stukjes
  • 2 groene paprika’s in stukjes
  • 1/2 rode paprika in stukjes
  • 1 komkommer in stukjes
  • 1/2 fijngehakte ui
  • 1 teentje knoflook
  • 25 g witbrood
  • 5 cl olijfolie extra vergine
  • 2 cl wittewijnazijn
  • 25 cl water
  • zout
Witte gazpacho
  • 1/2 groene paprika in stukjes
  • 1/2 komkommer in stukjes
  • 1/3 fijngehakte ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 25 g wit brood
  • 5 dl olijfolie extra vergine
  • 33 cl kippenbouillon
  • zout
  • 1 bosje dille
  • 1 bosje lente-ui
Lenterolletjes
  • spinazie
  • 2 schijfjes queso tetilla (Spaanse kaas, vergelijkbaar met taleggio)
  • 1/2 fijngehakte ui
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout en peper
  • deeg voor 4 rolletjes
  • 1 ei
Bereiding
  1. Gazpacho: doe alle ingrediënten bij elkaar en laat 20 minuten rusten. Dan alles fijn mixen en door een zeef doen. Op smaak brengen met zout, en voor de witte gazpacho ook met fijngehakte dille en jonge uitjes.
  2. Lenterolletjes: fruit de ui in de olijfolie en voeg er de spinazie aan toe. Voeg er de kaas aan toe en breng op smaak met zout. Bestrijk het deeg met het losgeklopte ei, leg op elk deeglapje wat spinazievulling, maak er pakjes van en bak ze in frituurolie.
  3. Serveer de gazpacho apart in glaasjes bij de lenterolletjes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content