Witte en rode gazpacho, lenterolletjes met spinazie en Spaanse kaas

10/06/11 om 14:38 - Bijgewerkt om 14:38

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor vier Rode gazpacho:

  • 8 rijpe tomaten in stukjes
  • 2 groene paprika's in stukjes
  • 1/2 rode paprika in stukjes
  • 1 komkommer in stukjes
  • 1/2 fijngehakte ui
  • 1 teentje knoflook
  • 25 g wit brood
  • 5 cl goede olijfolie
  • 2 cl witte-wijnazijn
  • 25 cl water
  • zout

Witte gazpacho:

  • 1/2 groene paprika in stukjes
  • 1/2 komkommer in stukjes
  • 1/3 fijngehakte ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 25 g wit brood
  • 5 dl goede olijfolie
  • 33 cl kippenbouillon
  • zout
  • 1 bosje dille
  • 1 bosje jonge uitjes

Lenterolletje:

  • spinazie
  • 2 schijfjes queso tetilla (Spaanse kaas, vergelijkbaar met de Italiaanse talleggio)
  • 1/2 fijngehakte ui
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout en peper
  • deeg voor 4 lenterolletjes
  • 1 ei

Bereidingswijze

Gazpacho: doe alle ingrediënten bij elkaar en laat 20 minuten rusten. Dan alles fijn mixen en door een zeef doen. Op smaak brengen met zout, en voor de witte gazpacho ook met fijngehakte dille en jonge uitjes.

Lenterolletjes: fruit de ui in de olijfolie en voeg er de spinazie aan toe. Voeg er de kaas aan toe en breng op smaak met zout. Bestrijk het deeg met het losgeklopte ei, leg op elk deeglapje wat spinazievulling, maak er pakjes van en bak ze in frituurolie.

Onze partners