Witte chocolademousse met munt

Voor 4 personen:

Voor 4 personen:

100 gram witte chocolade van goede kwaliteit

8 eetlepels (1 1/4 dl) verse room

1 bosje muntblaadjes

4 eieren, gesplitst

verse of gesuikerde muntblaadjes om te versieren

Smelt de chocolade au bain-marie. Verwarm ondertussen de room met ongeveer 8 muntblaadjes voorzichtig in een kleine pan. Haal de pan van het vuur en laat de muntblaadjes een paar minuten trekken. Roer de eierdooiers door de gesmolten chocolade. Klop de eiwitten in stijve pieken. Verwijder de muntblaadjes uit de room en roer de room goed door het chocolademengsel. Vouw de eiwitten door het chocolademengsel zodat er een luchtige mousse ontstaat. Schep de mousse in mooie coupes en zet deze 2 tot 3 uur in de koelkast. Steek in elke coupe een takje munt of een gesuikerd muntblaadje, en geef de mousse als dessert met dunne wafels of biscuits.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content