Wittechocoladecake met sauternes en bloedsinaasappelsiroop
Sauternes is een zeer fruitige witte wijn uit de Gironde. Hij zorgt ervoor dat deze cake iets heel bijzonders wordt.
Sauternes is een zeer fruitige witte wijn uit de Gironde. Hij zorgt ervoor dat deze cake iets heel bijzonders wordt.
Voor 6-8 personen
250 g zachte boter
350 g suiker
4 eieren
1,75 dl karnemelk
4 el sauternes
175 g bloem
125 g zelfrijzende bloem
250 g witte chocolade
2 el blauw maanzaad
zure room, om te serveren
Voor de siroop:
1 bloedsinaasappel
150 g suiker
1,25 dl gezeefd bloedsinaasappelsap
2 el sauternes
Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 180 Ā°C. Meng de boter en suiker in een keukenrobot tot een bleek, romig mengsel. Voeg de eieren Ć©Ć©n voor Ć©Ć©n toe, roer goed na elke toevoeging. Spatel er de volgende 6 ingrediĆ«nten door in de aangegeven volgorde. Schep in een beboterde en met bakpapier beklede bakvorm en bak 1 uur in de oven.
2. Maak intussen de siroop: haal de schil van de sinaasappel met een dunschiller en snijd in fijne julienne. Doe de suiker en het sap in een pan en breng langzaam aan de kook. Roer tot de suiker is opgelost, voeg de sinaasappeljulienne toe en konfijt de schilletjes. Haal de pan van het vuur en roer er de sauternes door.
3. Snijd de cake in porties en overgiet met de siroop en schilletjes. Serveer met zure room en eventueel een glas sauternes.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier