Witte chocoladecake met sauternes en bloedsinaasappelsiroop

14/06/11 om 09:36 - Bijgewerkt om 09:36

Geef je waardering

Witte chocoladecake met sauternes en bloedsinaasappelsiroop

Ingrediënten

Voor 6-8:

  • 250 g zachte boter
  • 350 g suiker, 4 eieren
  • 1,75 dl karnemelk
  • 4 el sauternes
  • 175 g bloem
  • 125 g zelfrijzende bloem
  • 250 g witte chocolade
  • 2 el blauw maanzaad
  • zure room, om te serveren

Voor de siroop:

  • 1 bloedsinaasappel
  • 150 g suiker
  • 1,25 dl gezeefd bloedsinaasappelsap
  • 2 el sauternes

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de boter en suiker in een keukenrobot tot een bleek, romig mengsel. Voeg de eieren één voor één toe, roer goed na elke toevoeging. Spatel er de volgende 6 ingrediënten door in de aangegeven volgorde. Schep in een beboterde en met bakpapier beklede bakvorm en bak 1 uur in de oven.

Maak intussen de siroop: haal de schil van de sinaasappel met een dunschiller en snij in fijne julienne. Doe de suiker en het sap in een pan en breng langzaam aan de kook. Roer tot de suiker is opgelost, voeg de sinaasappeljulienne toe en konfijt de schilletjes. Haal de pan van het vuur en roer er de sauternes door.

Snij de cake in porties en overgiet met de siroop en schilletjes. Serveer met zure room en eventueel een glas sauternes.

Onze partners