Witte asperges met oosterse dressing

03/05/12 om 13:52 - Bijgewerkt om 13:52

Geef je waardering

Witte asperges met oosterse dressing

Ingrediënten

Voor 4:

  • 2 bundels primeurasperges

Dressing:

  • 150 g boter
  • 2 stengels citroengras
  • 2,5 cm verse gember
  • 1 tl sambal oelek
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 2 el donkere sojasaus (geen ketjap)
  • sap van 1 limoen

Afwerking:

  • 1 stengel citroengras
  • 1 el fijngesnipperd bieslook
  • witte en zwarte sesamzaadjes

Bereidingswijze

Maak eerst de dressing. Klaar de boter. Verwijder de taaie buitenste blaadjes van het citroengras en hak de rest zeer fijn. Schil en rasp de gember. Voeg beide toe aan de geklaarde boter, verwarm op laag vuur en laat 10 minuten trekken. Voeg de resterende ingrediënten toe.

Blancheer de asperges in kokend gezouten water. Verdeel over borden en lepel er royaal de dressing over. Hak het citroengras voor de afwerking zeer fijn en meng met het bieslook en de sesamzaadjes. Strooi vlak voor het serveren over de asperges. Serveer meteen.

Lees meer over:

Onze partners