Witte asperges met oosterse dressing

77dc78a8f4e3e27aa8800420e65a4590

Asperges zijn een zeer veelzijdige groente. Serveer ze eens met een gezonde oosterse dressing. Zeer verrassend en overheerlijk.

Asperges zijn een zeer veelzijdige groente. Serveer ze eens met een gezonde oosterse dressing. Zeer verrassend en overheerlijk.

Voor 4 personen

  • 2 bundels primeurasperges
  • 150 g boter
  • 2 stengels citroengras
  • 2,5 cm verse gember
  • 1 tl sambal oelek
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 2 el donkere sojasaus (geen ketjap)
  • sap van 1 limoen
  • sesamzaadjes

Bereiding

1. Maak eerst de dressing. Klaar de boter. Verwijder de taaie buitenste blaadjes van het citroengras en hak de rest zeer fijn. Schil en rasp de gember. Voeg beide toe aan de geklaarde boter, verwarm op laag vuur en laat 10 minuten trekken. Voeg de resterende ingrediƫnten toe.

2. Blancheer de asperges in kokend gezouten water. Verdeel over borden en lepel er royaal de dressing over. Hak het citroengras voor de afwerking zeer fijn en meng met het bieslook en de sesamzaadjes. Strooi vlak voor het serveren over de asperges. Serveer meteen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content