Witloofsoep met gember

09/06/11 om 13:57 - Bijgewerkt om 13:57

Geef je waardering

Witloofsoep met gember

Ingrediënten

Voor vier:

  • 500 g witloof
  • 1 aardappel
  • een stuk gemberwortel van 2,5 cm
  • 1 teen knoflook
  • 1 liter kippenbouillon
  • 1 dl room

Bereidingswijze

Spoel het witloof en laat goed uitlekken. Schil de aardappel en snij in stukjes. Schil de gember, pel de ui en de look en hak alles fijn. Stoof aan in wat bakboter en blus de warmte in de pan met kippenbouillon. Voeg de aardappel toe en laat koken tot de aardappelstukjes gaar zijn.

Snij het witloof overlangs middendoor en snij de helften in fijne reepjes. Bak deze in een pan goudkleurig aan. Mix de soep, breng op smaak en druk de soep met behulp van een houten lepel door een zeef. Neem een ring en doe daar wat witloof in. Lepel de hete soep uit rond het witloof en voeg eventueel een beetje room toe. Verwijder de ring.

Lees meer over:

Onze partners