Witloofroomsoep

donderdag 01 januari 2009 om 18u36

Score

Ingrediënten

Voor 4:
1 kg witloof
2 uien
Boter
sap van ½ citroen
3 l kippenbouillon
Nootmuskaat
1,5 dl room
fijngehakte peterselie
peper en zout

Bereidingswijze

Snij het witloof en de ui in stukken en stoof samen in boter met een scheut citroensap. Bevochtig met de bouillon en breng aan de kook. Laat de soep gaarkoken en mix ze fijn. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Werk de soep op met de room. Werk af met fijngehakte peterselie.
Knack Weekend Culinair-nieuws in je facebook nieuwsfeed

 

Waardering

   

Reageer

Nieuwsbrief

Op zoek naar menu's met lekkere recepten, culinaire nieuwtjes en goede eetadressen? Schrijf je dan in voor onze smakelijke nieuwsbrieven!

Schrijf u in op KnackWeekend wekelijkse recepten

Schrijf u in op KnackWeekend wekelijks culinair nieuws

E-mail:

Heb je culinaire vragen?

Vraag aan Karin

Whitepapers

Meeste reacties