Witloofroomsoep met noordzeegarnalen

© Getty

Gebruik vollegrondwitloof voor deze hartverwarmende witloofsoep met garnalen en creëer een echt smaakbommetje.

Voor 4 personen
  • 1 kg (netto) vollegrondwitloof
  • 1 middelgrote ui
  • 1 teentje look
  • 40 g boter
  • zout, peper, nootmuskaat
  • 1 l gevogeltebouillon
  • 1 dl dubbele room
  • 1 rauwe witloofstronk (als garnituur)
  • 8 el noordzeegarnalen
Bereiding
  1. Verwijder de onderkant van de witloofstronken en snijd ze in ringetjes van 5 cm. Snipper de ui en de look. Smelt boter in een kookpan met dikke bodem en fruit de drie ingrediënten gedurende 10 min. onder deksel. Roer af en toe. Kruid daarna en bevochtig met de gevogeltebouillon.
  2. Breng aan de kook en laat 40 min. pruttelen. Mix en duw door een puntzeef. Controleer de kruiding. Doe vlak voor het opdienen 1 tot 2 el dubbele room, rauwe witloofringetjes en garnalen bij de witloofsoep. Kruid met peper.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content