Witloofroomsoep met noordzeegarnalen

14/02/13 om 16:15 - Bijgewerkt om 16:15

Geef je waardering

Witloofroomsoep met noordzeegarnalen

Ingrediënten

Voor 4:

  • 1 kg (netto) vollegrondwitloof
  • 1 middelgrote ui
  • 1 teentje look
  • 40 g boter
  • zout, peper, nootmuskaat
  • 1 l gevogeltebouillon
  • 1 dl dubbele room
  • 1 rauwe witloofstronk (als garnituur)
  • 8 el noordzeegarnalen

Bereidingswijze

Verwijder de onderkant van de witloofstronken en snij ze in ringetjes van 5 cm. Snipper de ui en de look. Smelt boter in een kookpan met dikke bodem en fruit de drie ingrediënten gedurende 10 min. onder deksel. Roer af en toe. Kruid daarna en bevochtig met de gevogeltebouillon.

Breng aan de kook en laat 40 min. pruttelen. Mix en duw door een puntzeef. Controleer de kruiding. Doe er vlak voor het opdienen 1 tot 2 el dubbele room, rauwe witloofringetjes en garnalen bij. Kruid met peper.

Lees meer over:

Onze partners