Witloofbedje met Franse Brie in broodjasje

10/06/11 om 11:39 - Bijgewerkt om 11:39

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 3 stronkjes witloof
  • 1 dl notenolie
  • 1/2 dl aceto balsamico
  • 75 g pijnboompitten
  • 200 g Franse brie
  • 125 g paneermeel
  • 4 eiwitten
  • 1 el olijfolie
  • 2 el water
  • 1 mango
  • versgemalen peper en zout

Bereidingswijze

De brie in 4 porties snijden en de stukken paneren: door de bloem wentelen, door het losgeklopt eiwit halen, door de olijfolie en het water halen en, ten slotte, door het paneermeel draaien. De verpakte kaasjes in de koelkast minstens 2 uur laten opstijven: zo wordt de korst stevig. De pijnboompitten in een droge pan kleuren. De mango schillen en het vruchtvlees in kleine dobbelsteentjes snijden. Het witloof reinigen, ontdoen van de harde en bittere kern en de kropjes in lange smalle reepjes snijden. De azijn en notenolie mengen en een beetje peper en zout toevoegen. Het witloof op de borden schikken en besprenkelen met het sausje. De pijnboompitten en mango rondom uitstrooien. Nog wat kruiden met peper van de molen. De kaasjes bakken in de frituur op 180°C tot ze goudgeel zijn (2 minuten). De kaasjes op de witloofbedjes schikken.

Onze partners