Witloof met kaas en ham

13/01/16 om 17:04 - Bijgewerkt om 17:03

Witloof met kaas en ham

© /

Geef je waardering

Bereidingswijze

Voor 4:

boter, 8 witloofstronken, witte peper en zout, 2 el suiker, sap van 1/2 citroen, 5 dl volle melk, 5 el roux, 200 g geraspte kaas (1/3 emmenthaler, 1/3 gruyère, 1/3 Parmezaanse kaas), peper en zout, nootmuskaat, 8 sneetjes gekookte ham, aardappelpuree

Bereidingswijze:

Beboter de bodem en de wanden van een pan en leg er het witloof in. Kruid met peper, zout, suiker en citroensap en werk af met enkele klontjes boter. Voeg een scheutje water toe, dek de pan af en zet op een zacht vuur. Stoof het witloof in 40 min. gaar.

Maak de kaassaus. Breng de melk aan de kook. Voeg de roux toe, draai het vuur lager en blijf roeren tot de roux smelt en de saus bindt. Laat nog 2 min. zacht doorkoken. Giet door een zeef in een pan, breng opnieuw aan de kook en voeg de kaas toe. Laat al roerend smelten. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

Haal het witloof uit de pan en wikkel rond elke stronk 1 sneetje ham. Leg de witloofrolletjes naast elkaar in een ovenschotel en overgiet met de kaassaus. Laat gratineren onder de grill en serveer met aardappelpuree.

Onze partners