Wit chocolade-ijs met advocaat

08/06/11 om 15:00 - Bijgewerkt om 15:00

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier:

  • 200 g witte chocolade
  • 4 eetlepels melk
  • 1,5 dl room
  • 2 eiwitten
  • 3 eetlepels advocaat
  • 2 eetlepels fijngehakte amandelen
  • 20 frambozen
  • enkele muntblaadjes
  • 4 glaasjes Amaretto

Saus:

  • 100 g bittere chocolade
  • 2 eetlepels melk

Bereidingswijze

De witte chocolade met de melk in een kom doen en deze in heet water zetten. De chocolade au bain-marie al roerend zachtjes laten smelten. De gehakte amandelen onder de grill roosteren. De pan en de kom met de gesmolten chocolade van het vuur halen en de geroosterde amandelen toevoegen. De advocaat bij de chocolade doen en goed roeren. Een weinig laten afkoelen. De tot sneeuw geklopte eiwitten en de stijfgeklopte room door de chocolademassa spatelen. De massa over vier vormpjes verdelen en nog een weinig advocaat bovenop de witte chocolademousse druppelen. In de diepvriezer zetten. Wanneer het chocolade-ijs klaar is voor gebruik, verwijdert men de vormpjes. Het ijs op vier borden zetten. De bittere chocolade met de melk in een pannetje op klein vuur verwarmen. De bordspiegel versieren met strepen getrokken van bittere chocolade en enkele frambozen. Opdienen met een glaasje Amaretto, waarin men een framboosje en een muntblaadje heeft gestoken.

* Dit gerecht dient men minstens een halve dag op voorhand te bereiden.

Onze partners