Wintersoep met wortel en pastinaak

07/01/15 om 13:02 - Bijgewerkt op 07/01/16 om 13:58

Wintersoep met wortel en pastinaak

© /

Geef je waardering

Ingrediënten

  • Voor 4
  • 500 g pastinaken
  • 2 wortelen
  • 1 wortelpeterselie
  • 2 stengels prei
  • 3 el boter
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1/4 tl karwijzaad
  • 800 ml groentebouillon
  • 1 el fijngehakte marjolein
  • 1 el fijngehakte peterselie
  • enkele takjes marjolein, voor de afwerking
  • peper van de molen en zout

Bereidingswijze

Schil de pastinaken, wortelen en wortelpeterselie. Snij de groenten in hapklare blokjes of plakjes. Was en snij de prei in ringen. Bak de pastinaken, wortelen en wortelpeterselie in de hete boter, voeg het kerriepoeder en karwijzaad toe en laat even meebakken. Giet er de bouillon over en laat afgedekt 20 min. sudderen.

Voeg de prei toe en laat alles nog 10 min. koken tot de groenten gaar zijn. Kruid met de marjolein, peper en zout. Serveer de soep gegarneerd met de peterselie en takjes marjolein.

Onze partners