Wintersoep met wortel en pastinaak

© Getty

Proef het seizoen in deze wintersoep. De pastinaak, wortel en peterseliewortel vormen een smaakvolle harmonie. Om helemaal warm van te worden.

Voor 4 personen
  • 500 g pastinaken
  • 2 wortelen
  • 1 wortelpeterselie
  • 2 stengels prei
  • 3 el boter
  • 1 kl kerriepoeder
  • 1/4 kl karwijzaad
  • 800 ml groentebouillon
  • 1 el fijngehakte marjolein
  • 1 el fijngehakte peterselie
  • enkele takjes marjolein, voor de afwerking
  • peper van de molen en zout
Bereiding
  1. Schil de pastinaken, wortelen en wortelpeterselie. Snijd de groenten in hapklare blokjes of plakjes. Was en snijd de prei in ringen.
  2. Bak de pastinaken, wortelen en wortelpeterselie in de hete boter, voeg het kerriepoeder en karwijzaad toe en laat even meebakken. Giet er de bouillon over en laat afgedekt 20 minuten sudderen.
  3. Voeg de prei toe en laat alles nog 10 minuten koken tot de groenten gaar zijn. Kruid met de marjolein, peper en zout.
  4. Serveer de wintersoep gegarneerd met de peterselie en takjes marjolein.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content