Wintersoep met pompoen, kikkererwten en spek

07/01/15 om 13:51 - Bijgewerkt op 07/01/16 om 14:02

Wintersoep met pompoen, kikkererwten en spek

© /

Geef je waardering

Ingrediënten

  • 1 koolrabi met blad
  • 300 g vruchtvlees van muskaatpompoen (ook flespompoen genoemd)
  • 250 g gekookte kikkererwten (bijv. uit blik)
  • 4 dikke sneden spek
  • 2 el geklaarde boter of ghee (Indiase geklaarde boter)
  • 1 gesnipperde ui
  • 1-2 el kerriepoeder
  • 800 ml runderbouillon
  • peper van de molen en zout

Bereidingswijze

Schil en snij de koolrabi in kleine blokjes. Snij 3 à 4 binnenste malse blaadjes van de koolrabi in reepjes. Snij de pompoen in blokjes. Laat de kikkererwten indien nodig goed uitlekken. Snij het spek in reepjes van 1 cm dik.

Verhit de geklaarde boter in een grote pan en fruit het spek en de ui kort. Strooi er de kerrie over en laat nog even fruiten. Giet er de runderbouillon bij en breng aan de kook. Doe de koolrabi in de kokende fond. Voeg na 4 min. de pompoen toe en laat op een matig vuur koken tot de groenten gaar zijn.

Breng op smaak met peper en zout, voeg dan de kikkererwten en het groen van de koolrabi toe. Laat het geheel nog 1 min. koken, schep in voorverwarmde soepkommetjes en serveer meteen.

Tip: Als het snel moet gaan, zijn kikkererwten uit blik zeer geschikt.

Lees meer over:

Onze partners