Winterse stamppot met varkenskotelet

10/06/11 om 13:25 - Bijgewerkt om 13:25

Geef je waardering

Winterse stamppot met varkenskotelet

© © Tony Le Duc

Ingrediënten

Voor 4:

  • 1 kg assortiment winterse groenten (spruiten, rapen, wortelen, prei, knolselderij en wat rode paprika voor een pittige toets)
  • 1,5 kg bloemig kokende aardappelen
  • boter
  • volle melk
  • peper en zout
  • nootmuskaat
  • 4 varkenskoteletten

Bereidingswijze

Snijd de groenten grof. Kook ze samen in lichtgezouten kokend water. Kook de aardappelen apart. Doe de groenten bij de aardappelen en prak de massa fijn met een pureestamper. Werk de puree op met boter en een scheut melk, kruid vervolgens met peper, zout en nootmuskaat.

Bak de koteletten in boter, kruid met peper en zout. Serveer met de stamppot en de bakjus.

Onze partners