Wintercompote met earl grey

09/06/11 om 18:23 - Bijgewerkt om 18:23

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 6 :

  • 100 g suiker
  • 1 el earl grey-theeblaadjes
  • sap van 1/2 limoen
  • 125 g gedroogde abrikozen
  • 125 g gedroogde vijgen
  • 125 g ontpitte gedroogde pruimen
  • 25 g cranberry's
  • 25 g gele rozijnen

Voor de afwerking :

  • 150 g Griekse yoghurt
  • melk

Bereidingswijze

Breng 5 dl water aan de kook met de thee. Laat 5 minuten trekken en zeef. Roer de suiker door de thee en breng opnieuw aan de kook. Laat enkele minuten koken, haal de pan van het vuur en voeg het limoensap toe.

Spoel het fruit onder de koude kraan en voeg het toe aan de siroop. Breng opnieuw aan de kook en laat 20 minuten zacht koken tot het fruit zacht is. Laat het fruit afkoelen in de siroop.

Leng de yoghurt aan met enkele eetlepels melk tot een dun-vloeibare consistentie. Verdeel de compote over 6 kommetjes en lepel de yoghurt erover, zodat die zich met de siroop van het fruit mengt.

Lees meer over:

Onze partners