Wild konijn met dubbele Palm

09/06/11 om 17:26 - Bijgewerkt om 17:26

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier :

  • 2 wilde konijnen
  • 4 sjalotjes
  • tijm
  • laurier
  • cayennepeper
  • een teentje knoflook
  • 6 worteltjes
  • 1 boterham
  • 1 flesje bier dubbele Palm
  • boter
  • olijfolie
  • zachte wijnazijn

Bereidingswijze

De konijnen in delen versnijden. Een pan met de helft olijfolie en de helft boter verhitten. De stukken konijn aan alle kanten bruinen. Kruiden metcayennepeper en zout. Het vlees uit de braadpan halen en warm houden. De pan deglaceren met een scheut wijnazijn en water.

Wat olijfolie in een ruime braadpan gieten, een klontje boter toevoegen en de gepelde sjalotjes en het geplette teentje knoflook aanstoven. De stukken konijn in de braadpan doen en het braadvocht, het bier en een boterham toevoegen. De pan afdekken en alles een half uur laten sudderen. Ondertussen de schoongemaakte worteltjes gaarkoken in water met zout en een weinig suiker. De wortels in de pan bij het konijn doen en het vlees opdienen met aardappelkroketjes, puree van aardappelen of brood.

Lees meer over:

Onze partners