Wijngaardslakken met slakkenboter

20/10/11 om 14:04 - Bijgewerkt om 14:04

Geef je waardering

Wijngaardslakken met slakkenboter

Ingrediënten

Voor 4:

  • 200 g gekookte wijngaardslakken (bij voorkeur petit gris)
  • lege slakkenhuizen
  • witbrood

Voor de slakkenboter:

  • 200 g ongezouten hoeveboter
  • 1 sjalot
  • 3 knoflooktenen
  • 1/4 bos peterselie
  • een scheut cognac
  • witte peper en zout

Bereidingswijze

Laat de boter zacht worden op kamertemperatuur. Pel de sjalot, snij in brunoise en doe bij de boter. Pel de knoflooktenen, pers uit boven de boter. Hak de peterselie fijn en doe bij de boter. Voeg een scheut cognac toe, peper en zout, en vermeng met een vork. Zorg voor een gelijkmatig mengsel. Laat zeker 30 min. opstijven in de ijskast.

Spoel de gekookte slakken af en laat ze uitlekken. Duw ze in de lege schelpen en dek rijkelijk af met de slakkenboter. Schik in een vuurvaste schotel en grill gedurende 8 min. onder een hete grill, tot de boter helemaal bruist en bakt. Serveer meteen en geef witbrood erbij.

Tip: Wie de smaak van de slakkenboter nog steviger wilt, kan er wat ingekookte bouillon onder mengen. Hoe meer vloeistof men toevoegt, hoe langer de boter nodig heeft om weer op te stijven.

Onze partners