Whoopies met lavendel

20/10/11 om 12:12 - Bijgewerkt om 12:12

Geef je waardering

Whoopies met lavendel

Ingrediënten

Voor 14 stuks:

Voor het beslag:

  • 120 g boter
  • 100 g suiker
  • 2 eieren
  • merg uit 1/2 vanillestok
  • 250 g bloem
  • 1 kl chemische gist
  • 150 ml melk
  • 2 el lavendelsiroop

Voor de crème:

  • 40 g boter
  • 3 el suiker
  • 150 g marshmallowcrème

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 180°C.

Klop boter en suiker tot een wit uitslaande massa. Voeg de eieren en het vanillemerg toe. Bestrooi met gezeefde bloem en gist. Klop glad met melk en lavendelsiroop.

Vul een spuitzak met mondstuk met het beslag. Spuit hoopjes met een diameter van 2 cm op een met bakpapier beklede ovenplaat. Bak 10 minuten en laat afkoelen in de opening van de oven.

Klop de boter met de suiker tot een schuimige massa. Voeg marshmallowcrème toe en vul de spuitzak met stervormig mondstuk met de crème. Spuit de crème op de helft van de koekjes en dek af met een tweede koekje. Dien koud op.

Lees meer over:

Onze partners