Whoopies met aardbeien

20/10/11 om 12:05 - Bijgewerkt om 12:05

Geef je waardering

Whoopies met aardbeien

Ingrediënten

Voor 14 stuks:

Voor het beslag:

  • 120 g boter
  • 100 g suiker
  • 2 eieren
  • 250 g bloem
  • 1 kl chemische gist
  • 150 ml melk
  • 2 el aardbeiensiroop

Voor de crème:

  • 70 g boter
  • 3 el suiker
  • 150 g marshmallowcrème

Versiering:

  • Suikerparels

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180°C.

Klop de malse boter met de suiker op tot een wit uitslaande massa. Voeg de eieren toe. Bestrooi met gezeefde bloem en gist. Giet de melk en de siroop bij het beslag en bewerk tot een gladde massa.

Breng met een eetlepel hoopjes beslag van 2 cm diameter aan op een ovenplaat bedekt met bakpapier. Zet 10 minuten in de oven en laat afkoelen in de opening van de oven.

Klop de boter met de suiker tot een luchtige massa. Voeg de marshmallowcrème toe. Vul een spuitzak met stervormig spuitstuk met de crème. Bouw de whoopie pies op door de helft van de koekjes te bespuiten met crème en vervolgens af te dekken met een tweede koekje. Versier met suikerparels.

Lees meer over:

Onze partners